sound by Jbgmusic

PIEMONTE TOWER

CONSTRUCTION AND PROMOTION

CAMPAGNA RICART & ASSOCIATES

 DESIGN

ARQ. CAROLINA VILORIO

 COLABORATORS

ING. ALVARO ESPAILLAT, DIS. ALEXANDRA GUZMÁN DE CAMPAGNA, ING. EDMUNDO GRACIA, ARQ. JOSÉ LUIS TRINIDAD, BALDOSAS DE GRANITO, INDUSTRIAS CORVAN

 STRUCTURAL CALCULATIONS

ING. RAFAEL PIÑA

 ELECTRICAL INSTALATIONS

RIVERA, SUÁREZ & ASOC., S. A.

 SANITARY INSTALATIONS

ING. CÉSAR FERNÁNDEZ & ASOC.

 LAND STUDY

GEOCONSULT, S. A.

 CONSTRUCTION MANAGER

ING. ELLIS TERRERO

 CONSTRUCTION DATE

1998 - 1999

 GENERAL INFORMATION

SOLAR AREA: 634M2

TOTAL BUILDING AREA: 3,370M2

LEVELS: 8

NUMBER OF APARTMENTS: 7 (INCLUDES 1 PENTHOUSE)

PARKING: 16

PER APARTMENT AREA: 388M2 NETOS

PENTHOUSE AREA (S): 499m2 NET - 2 LEVELS

LOCATION: St."C" #34, SERRALLÉS

SALES: Santa Domenica-REAL ESTATE (BRUNI CAMPAGNA)

PROJECT DESCRIPTION

This building is located in Street "C" in the exclusive sector Serrallés, across the street of the beautiful park "Forest of Life".

In an area of approx 640m2 was developed an apartment project with six apartments and a penthouse. The tower has a total of nine floors.

Access, parking, lobby, service and support areas, are settled in the first level.

Followed by six floors of apartments, the seventh floor or penthouse is an apartment type with slight modifications, and access to certain social areas in the ninth level.

The scheme of the plant has the lift and stair core placed laterally (West), from where it communicates with the service areas and the lobby of the apartment.

Both the lobby and the family be placed in the central part of the scheme on the ground, a large current flows from the areas of services to private and social areas.

All social areas have views to the park, both to the North and to the East, the same are interconnected for versatility in use.

It has a living room, study, terrace with 2 rooms and dining room with doors type "pocket-door", for integration - or not - at some point.

The  bedrooms are reached through a sitting room and this - at the same time - is connected to the pantry.

All the possibilities of functional relationships were integrated into the design.

The tower has a beautiful volumetry with special details that accentuate the lines of it, such as moldings on the bottom of the window (sill) front and side, vertical lace edges the "bay-window" of the study, cornices in central façade balconies and ledges at different levels.

The more elaborate detail is the 8th crowning cornice. Level, which in its front and center is interrupted to be placed higher up, in order to prioritize the central volume of the facade.

The building has an influence of the Victorian architecture in volumetry and in the treatment of details.

The orange ocher color gives it a unique beauty.

The entire assembly has great class and elegance, which makes it unique and special.

 

Copyright © 2018 Campagna Ricart & Asociados. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
EspañolEnglish
Sound: OFF ON

Go Top | Powered by: Wcuatro